Вътрешният министър Бойко Рашков е сигурен, че главният прокурор Иван Гешев

...
Вътрешният министър Бойко Рашков е сигурен, че главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Рашков е сигурен, че Гешев ще се намеси и в канибалския скандал

Вътрешният министър Бойко Рашков е сигурен, че основният прокурор Иван Гешев ще се намеси в така наречен канибалски скандал, по този начин, както предшественикът му е бездействал преди години и най-после делото е било прекъснато. Тази теза служебният вицепремиер разви при присъединяване си в Неделя 150 по БНР. 

Става дума за почналата през последните дни инспекция в националната полиция, която е по изказванията на самия Рашков от преди две седмици, че някогашния премиер бил заплашвал предприемач как  " фамилията му няма да разбере дали не яде неговото месо ".  Рашков съобщи за канибалската опасност в предаване на Сашо Диков, само че не сподели имена. Човекът бил заплашван, тъй като бил очевидец по дело на Софийската градска прокуратура от 2009 година, водено против незнаен причинител. Според Рашков, в случай че очевидецът не бил отдръпнал показанията си тогава, министър от първото правителство на Борисов щял да бъде наказан на затвор за рушвет от 200 хиляди лева Той не каза кой е избавеният министър. Но направи отпратка към прословутата среща " Ти си го избра "  в дома на Борисов в Банкя, от която преди години изтекоха диалози.

Самият Борисов отхвърля каквото и да е присъединяване в абсурда. " Трескаво търсят някой като оня предприемач в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе правилно. Като слушам, най-вероятно ще съм изял някой човек. Само това не са ми пришили. На филета ", каза Борисов в централата на ГЕРБ, незабавно след обвиняванията на Рашков.

Именно около този случай тези дни се оказаха разпитани Мирослав Найденов, Николай Кокинов, Бойко Найденов. 

По думите на Рашков в този момент пред БНР, е редно освен те, само че и всички лица, които имат информация по този случай да бъдат изслушани, за да може да се направи извод дали към този миг съществуват данни да се образува досъдебно произвеждане и да се стартира следствие. „ Действащите магистрати, съдии, прокурори и следователи нямат имунитет от приканване и от чуване. Посочено е в закона кой има имунитет. Що се касае до тези, които са били прокурори, какъвто е Николай Кокинов или Мирослав Найденов, който е бил министър, не виждам безусловно никаква законова спънка те да бъдат изслушани. Всички знаем, когато беше оповестен запис с Борисов, тогава той се оправдаваше, че е бил подслушван в дома му ", сподели Рашков. Според него истината можела да се откри и в случай че оперативните служащи от това време бъдат почтени и откровени. Той разгласи, че имало данни от това време, съгласно които един действен служащ споделил, че работата била сериозна и трябва да уведомят министър-председателя, а пък различен бил дал отговор, че нямало по какъв начин, защото тъкмо този министър председател си говорел със същия министър. 

Веднага по-късно Рашков призова за разпит и за самия Борисов.  " Оперативната работа би трябвало да направи нужното да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни обстоятелства за българската магистратура, за ръководещите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да вършат каквото си желаят ". Рашков уточни, че след привършване на инспекцията ще бъдат направени заключения и преписката ще бъде изпратена на съответната способена прокуратура.   " Главният прокурор ще се намеси и в този случай. Неговият предходник също е проявявал безучастие във връзка с това досъдебно произвеждане, което е било прекъснато ", разгласи Рашков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР